Leukste plantjes voor in je moestuin

Blog Leukste plantjes voor in je moestuin

Wanneer het lekker zomer begint te worden, is het natuurlijk heerlijk om een eigen moestuin in je tuin te hebben. Je kunt namelijk zelf je eten verbouwen en het is ook nog eens een stukje gezonder. Maar welke planten zijn nu leuk om in de moestuin te hebben? Hieronder lees je de leukste planten voor in je tuin.

Bonen

Wat superleuk is om in je moestuin te hebben zijn natuurlijk bonen. Deze kun je heerlijk eten met bijvoorbeeld aardappels. Bonen zijn eigenlijk heel makkelijk te onderhouden in je moestuin, je moet ze alleen wel op het juiste moment zaaien. De zaadjes van een bonenplant kunnen namelijk helemaal niet goed tegen de vrieskou, zaai ze dus wanneer er geen vorst meer verwacht wordt. Als je echt een goede opkomst wilt hebben van bonen is het belangrijk dat de grond ongeveer twaalf graden is. Zo heb je de beste opkomst en kun je al snel genieten van de overheerlijke bonen.

Bieten

Het is natuurlijk ook heerlijk om rode bieten te hebben in je moestuintje. Bieten kun je gemakkelijk verbouwen. Bieten hoeven namelijk helemaal niet ver de grond in, maak dus kuiltjes van ongeveer één centimeter en plant ze vijf tot tien centimeter van elkaar af. Het is belangrijk dat je de bietenplantjes plant in een losse grond. Zo heb je de beste oogst en kun je snel van de bieten genieten. 

Wortels

Veel mensen vinden het ook erg leuk om wortels in hun tuin te hebben. Wortels hebben redelijk veel aandacht nodig om goed te kunnen groeien. Zo hebben de meeste wortels regelmatig water nodig om lekker te worden. Een klein nadeel van de wortels is wel dat ze erg langzaam kiemen, hierdoor kan het wel drie tot vier weken duren voordat je heerlijke wortels op je bord hebt liggen.

Recente berichten