De beste ziekenhuisseries op een rij!

Blog De beste ziekenhuisseries op een rij!

Ben je opzoek naar een nieuwe serie en vind je drama wel een leuk thema? Dan zijn ziekenhuisseries precies wat voor jou. Gelukkig zijn er ontzettend veel verschillende ziekenhuisseries, dus je raakt nooit uitgekeken. Maar hoe moet je nou kiezen welke het leukste is? Hieronder vind je een lijstje met de populairste ziekenhuisseries die je in Nederland kan bekijken. 

 

Grey’s Anatomy

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Grey’s Anatomy is een van de allerpopulairste ziekenhuisseries ooit. De serie kwam uit in 2005 en is zo populair dat zelfs in 2022 seizoen 18 uitkwam. In de serie volg je Meredith Grey, een dokter die begint als stagair en eindigt als een zelfstandig dokter. Van allerlei liefdesverhalen tot zielige verhalen van patiënten leef je de hele serie mee. Saaie afleveringen bestaan niet bij Grey’s Anatomy want er gebeurt altijd wel wat in het ziekenhuis in Seattle. 

 

The Good Doctor

Nog zo’n populaire ziekenhuisserie is The Good Doctor. Deze serie gaat over dokter Shaun Murphy. Shaun is een dokter maar niet zomaar een dokter. Shaun is namelijk autistisch. Op wetenschappelijk vlak is hij dan ook ontzettend slim. Maar op sociaal vlak gaat het nog niet altijd even goed. In de serie volg je het leven van Shaun van zijn hoogtepunten tot zijn dieptepunten. 

 

New Amsterdam

New Amsterdam klinkt misschien Nederlands maar dat is het zeker niet. De serie speelt zich af in New York wat vroeger ook wel New Amsterdam heette. In de serie volg je het leven van Max Goodwin. Hij wordt de baas van het grote ziekenhuis in New York. Maar Max is ziek en moet behandeld worden. De grote baast houdt niet van stil zitten en vindt zijn behandeling dan ook verschrikkelijk. Denk jij dat Max het ziekenhuis overeind kan houden terwijl hij ziek is?

Recente berichten