• Menu
  • Menu

Schoonheidsspecialist behandelingen

Als je nog nooit bij een schoonheidsspecialist bent geweest kan dit best eng zijn. Welke behandelingen kun je boeken en krijg je daadwerkelijk een mooiere huid?

Met regelmaat naar de schoonheidsspecialist gaan is een enorm pluspunt voor je huid. De huid wordt niet alleen behandelt, je krijgt ook goede adviezen om deze mooi en gezond te houden.

Door regelmatig een behandeling te boeken en goede producten te kopen, die passen bij jouw huid (probleem). Zul je merken dat het mogelijk is om een betere en mooiere huid te krijgen.

Wat doet een schoonheidsspecialist?

Een schoonheidsspecialist is opgeleid om je huid te verzorgen en weet welke behandeling(en) er nodig zijn om deze te verbeteren. Bij aandoeningen zoals acne, extreem droge huid of een schilferige huid, zal de schoonheidsspecialiste beoordelen of zij deze kan verhelpen.

Als de aandoening te ernstig is, kun je doorverwezen worden naar bijvoorbeeld een dermatoloog. De schoonheidsspecialist is ook opgeleid om verdachte plekjes op de huid te herkennen en zal ook in dit geval, doorverwijzen naar een specialistische arts.

Schoonheidsspecialist behandelingen

Schoonheidsspecialisten kunnen diverse behandelingen uitvoeren, waarin zij gespecialiseerd zijn. Dit kunnen zowel lichaams- en gezichtsbehandelingen zijn, die gericht zijn op verzorging. Maar er zijn ook schoonheidsspecialisten die zich richten op cosmetische behandelingen, zoals botox, fillers laserontharing en meer.

Wij gaan het over de basis gezichtsbehandelingen van een schoonheidsspecialist hebben. Zodat je met een gerust hart een schoonheidssalon bij jou in de buurt kunt zoeken.

Gezichtsreiniging

Tijdens je eerste afspraak bij een schoonheidssalon wordt de huid onderzocht. Er wordt een zogezegd huidanalyse gemaakt, zodat de  schoonheidsspecialist vast kan stellen wel huidtype je hebt.

Op basis hiervan worden de juiste reinigingsproducten uitgekozen. Veel schoonheidssalons werken uitsluitend met bepaalde merken. Hun ervaring met deze producten is groot en het geloof erin ook.

Schoonheidssalon zoeken op merk

Het aanbod van schoonheidssalon binnen Nederland is erg groot en ook in jouw stad kun je er veel vinden. Bij het kiezen van een salon kun je van tevoren bedenken wat  je belangrijk vindt.

Wil je alleen behandelt worden met natuurlijke producten? Dan kun je een salon zoeken die hiermee werkt. Tussen de 5000 bij ons aangesloten beauty salons vind je vast een salon naar wens.

Gezichtsbehandelingen kiezen

Zodra je jouw eerste afspraak hebt bij de schoonheidsspecialist hebt, onderga je een serie van kleine behandelingen zoals:

– reiniging van de huid, meestal ook met een roterend borsteltje
– wenkbrauwen epileren
– gezichtshuid en decolleté peeling of scrub
– comedonen en mee-eters verwijderen
– gezichtsmassage
– aanbrengen van een masker
– dagcreme aanbrengen
– mogelijk ook make-up

Wenbrauwen epileren schoonheidsspecialist

Voor het epileren van de wenkbrauwen gebruiken de meeste schoonheidssalon een pincet. Je kunt dit ook met touw laten doen, deze methode noem je threaden. In Arabische landen, het Midden Oosten en Azië wordt dit al eeuwen gedaan.

Een andere methode die vaak gebruikt wordt is harsen, vooral bij volle en dikke wenkbrauwen kan dit de eerste stap zijn. De warme hars brengen ze aan op het ongewenste haar, waarna er een stukje katoen over heen gaat. Deze wordt in een enkele ruk verwijdert, waarna de ongewenste haartjes verdwijnen.

Helaas is epileren niet zonder pijn, maar voor mooie wenkbrauwen hebben we dit wel over, nietwaar?

Peeling of scrub van de gezichtshuid

Onze huid bevat dode huidcellen, die je liever kwijt bent dan rijk. Door een fijne scrub of peeling verwijder je deze cellen en gaat je huid weer stralen.

De scrub of peeling is een milde crème die bestaat uit korreltjes. Deze masseer je zachtjes over de huid, waarop de dode cellen loslaten en je huid weer heerlijk zacht aanvoelt.

Bij veel schoonheidssalon wordt direct na het scrubben of de peeling, een stoombadje gebruikt. Hierbij wordt er met een apparaat stoom geblazen op je gezicht, je nek en je decolleté. Door de stoom openen de poriën zich en kunnen mee-eters en comedonen makkelijker worden verwijdert.

Stoombadje en uitdrukken mee-eters en comedonen

Veel schoonheidsspecialisten gebruiken direct na de scrub een stoombadje. Iemand hoeft dan niet met z’n hoofd boven een bak met water met daarover heen een handdoek, maar uit een lang apparaat wordt stoom geblazen op het gezicht, nek en decolleté. Dit opent de poriën, waardoor het verwijderen van mee-eters en comedonen veel eenvoudiger gaat.

Wat zijn mee-eters en comedonen?

Mee-eters oftewel comedonen herken je aan zwarte stipjes en/of een witte/gele ‘kop’ in je huid. Het zijn ophopingen van bacterie, dode huidcellen en talg.  Bij het uitdrukken komt er een harde korrel of een klein vettig sliertje tevoorschijn.

Helaas worden ze niet bij iedereen na de tiener jaren minder, veel volwassenen blijven hier langdurig last van hebben. Doordat ze vaak op de verkeerde manier uitgedrukt worden, kunnen er ontstekingen ontstaan. Die op hun beurt nare huidbeschadigingen en littekens achterlaten.

Een schoonheidsspecialist drukt de mee-eters ook uit, wanneer dit kan en met aangepaste druk. Het is namelijk erg belangrijk dat de huid niet scheurt tijdens het uitdrukken. Dit veroorzaakt littekens en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Doordat de behandeling door een professional gedaan wordt, loop je daarna niet met ontstekingen rond. Ook zal de mee-eter niet alsnog na het uitdrukken, veranderen in een mee-eter.  Vaak gebeurt dit wel als je ze zelf verwijdert.

Het kan zijn dat comedonen met witte kop moeilijker te verwijderen zijn. Hiervoor gebruikt de schoonheidsspecialist een steriele naald, om een gaatje te prikken en de comedonen alsnog uit te drukken.

Gezichtsmassage

De massage tijdens een gezichtbehandeling is er een om naar uit te kijken, volgens veel mannen en vrouwen. Het is wel van belang dat je een schoonheidssalon uitkiest waar je je goed voelt, zodat je van de massage kunt genieten.

Producten en geuren die bij je passen

De schoonheidsspecialist zal producten uitkiezen die bij u passen en afgestemd aan hetgeen dat de huid nodig heeft. Tijdens de winter zal dit een vettere crème zijn dan in de zomermaanden. Ook de geur benadering kan anders zijn gelang het seizoen.

Fris en mogelijk fruitig in de zomermaanden, knus en kalmerend in de wintermaanden. Waardoor iedere behandeling weer een andere, fijne ervaring is.

waaruit bestaat een gezichtsmassage?

Tijdens de massage worden het gezicht, het hoofd, mogelijk het decolleté en de schouders gemasseerd. Dit stimuleert de doorbloeding en er komen zelfs gelukshormonen vrij. Na het masseren wordt een warme doek op de gemasseerde delen van het lichaam gelegd. Zodat je huid de massagecrème kan opnemen.

Make-up na gezichtsbehandeling

Of je na de behandeling nog make-up wil laten aanbrengen, dat is een geheel jou. Niet iedere vrouw draagt (graag) make-up, maar wie weet vindt je het juist leuk om een andere look uit te proberen.

Voordat er make-up wordt aangebracht kun je aangeven of je een look met foundation of zonder wil. De schoonheidsspecialiste kan ook hierin een belangrijk verschil maken en je helpen met een look die goed bij jou past.

Een schoonheidssalon gevonden? Dit wil je van tevoren weten

Niet iedere schoonheidsspecialist werkt op dezelfde wijze en zij hebben ieder zo hun eigen kwaliteiten en vaardigheden. Vraag daarom eerst goed na, wat je mag verwachten van de gekozen behandeling, wat de prijs is en hoelang het ongeveer duurt.

Bij veel schoonheidssalon zijn de hierboven genoemde kleine onderdelen, een deel van de basisbehandeling en kun je andere diensten bijboeken. Zoals harsen, wimpers verven, het plaatsen van nepwimpers.